Gemeente Arnhem: 60.000 euro extra voor amateurkunst

Er komt meer geld voor het maken en spelen van amateurkunst in Arnhem. De gemeente wil hiermee amateurkunst stimuleren en zichtbaarder maken. Er kan tot en met 1 oktober worden aangevraagd.      

Tienduizenden Arnhemmers maken in hun vrije tijd muziek, spelen toneel, zingen, dansen, schilderen, schrijven, fotograferen of beoefenen een andere kunstvorm. Ze doen dit vaak met anderen, in een vereniging of stichting. Voor deze organisaties stelt de gemeente met ingang van 2023 €60.000,- per jaar beschikbaar.
Dit kan worden ingezet voor het maken en tonen van amateurkunst, bijvoorbeeld een toneel- of dansvoorstelling, concert of expositie. De gemeente wil dat hierdoor een groter en gevarieerder aanbod ontstaat en dat het Arnhemse publiek een beter beeld krijgt van wat de amateurkunstsector allemaal te bieden heeft.

Om voor het extra budget in aanmerking te komen kunnen amateurkunstorganisaties een aanvraag doen via Subsidieregeling Producties, Evenementen en Festivals – Gemeente Arnhem. Het gaat om deelregeling 2: Culturele producties. Voor deze subsidieregeling kan tot en met 1 oktober aanstaande worden aangevraagd.   

Bron: Gemeente Arnhem | www.arnhem.nl

AANMELDEN

Vergroot je netwerk, zichtbaarheid en versterk het Arnhemse cultuurklimaat.

De voordelen
  1. ⁠Vergroot je zichtbaarheid met een eigen profielpagina op aankomende www.ikleer.je website
  2. Kom in contact met andere aanbieders van amateurkunst en deel je kennis, ervaring en mening
  3. Blijf op de hoogte van relevante ontwikkelingen, financiΓ«le mogelijkheden, meetings en workshops